Cum tratam problemele de somn cu remedii naturale?

 

Cu totii am avut la un moment dat din viata probleme cu somnul. Somnul este esential pentru viata la fel cum sunt si aerul si apa. Tot mai multi oameni se plang de insomnie, dar cei afectati in special sunt femeile (in special cele care se afla la menopauza), bolnavii (mai ales cei care sufera de emfizem pulmonar, astm, bronsita, ulcer, insuficienta cardiaca, hipertensiune), batranii, fumatorii si consumatorii de alcool. Un studiu recent arata ca din ce in ce mai multi tineri se confrunta cu astfel de probleme. Atunci când lipsa de somn apare doar câteva nopţi pe lună, nu este o problemă, dar când tulburările apar zi de zi, putem spune fără să exagerăm că trăim o adevărată “calamitate”. O medie de patru ore de somn pe noapte duce rapid la slăbirea organismului sau, după caz, la creşterea necontrolată în greutate, diabet, creşterea tensiunii sanguine, instabilitate psihică şi mentală.

Dacă paharul de lapte cald dinainte de culcare și număratul oițelor nu mai dau rezultate, iar medicamentele pentru somn ne provoacă fel și fel de reacții adverse (și mai ales dependență), poate ar fi bine să ne îndreptăm atenția și către remediile naturiste. Ce plante au efecte garantate în tratarea insomniilor? Lista este destul de lungă, iar remediile sunt din cele mai diverse.

Lavanda

Lavanda este o altă plantă bine cunoscută pentru efectele sale de relaxare. Levănțica are o mulțime de efecte terapeutice dovedite, atât pe plan extern cât și pe plan intern.

Ea se gaseste sub forma de capsule, ulei, tinctura si ceai.

Floarea pasiunii

Floarea pasiunii este o plantă cunoscută ca și un excelent tranchilizant natural, un sedativ delicat ce reduce anxietatea, nu dă dependență și tratează insomniile.

Se gaeste in farmaciile naturiste sub forma de: comprimate, tinctura si ceai.

Valeriana

Valeriana reduce tensiunea nervoasă și anxietatea. Această plantă tratează toate afecțiunile ce au la baza lor stresul. Însă valeriana trebuie întrebuințată cu mare grijă deoarece are numeroase efecte adverse precum indigestiile, amețelile și durerile de cap. Valeriana însă, folosită în cantități corespunzătoare elimină frica, stresul, calmează emoțiile, gândurile și induce un somn liniștitor.

Ea se gaseste sub forma de: comprimate, tinctura si ceai

Teiul

Florile de tei sunt bogate în vitamina C, antioxidanți și au acțiune sedativă și relaxantă.

Teiul se gaseste sub forma de: extract, capsule si ceai

Conurile de hamei

Prin substanţele active din componenţa lor, preparatele din conuri de hamei au acţiune uşor sedativã, antibacterianã, antispasticã, tonicã amarã, anafrodisiacã. Fitoterapia cu preparate din hamei este indicatã în tratamentul insomniilor, tulburãrilor gastrice de naturã nervoasã.

Se gaseste sub forma de: capsule, tinctura si ceai.

Sunatoarea

Sunătoarea este recomandată în afecţiuni digestive (gastrite hiperacide, ulcer gatro-duodenal, enterocolite, dischinezii biliare, hepatite), retenţie hidrică (edeme, ascită),hipertensiune arterială de cauză nervoasă, distonii neurovegetative, agitaţie psihomotorie, atacuri de panică, stări depresive, irascibilitate, insomnie, tulburări nervoase de menopauză.

Ea se gaseste sub forma de: tinctura, capsule si ceai

Melatonina

Factorul principal care afectează melatonina este lumina, care inhibă secreţia acestui hormon natural. Întunericul are efectul opus, semnalând glandei pineale momentul de a secreta melatonină. Ciclurile normale de producţie de melatonina sunt modificate din cauza unor factori ca îmbătrânirea, medicamentele şi expunerea la lumină pe timp de noapte. În timp ce efectele perturbate ale secreţiei de melatonină pe termen lung nu sunt încă pe deplin cunoscute, unii oameni de ştiinţă sugerează că in ani nopţile nedormite sau muncite ar putea duce lejer la cancer. Din fericire, suplimentele alimentare cu melatonină pot restaura în siguranţă şi eficient ritmul circadian al organismului ca să ai parte de un somn odihnitor şi ca ceasul biologic să ticăie pe durata întregii tale vieţi, cât mai lungă şi sănătoasă.

  Produsul a fost adaugat in cos