Ce stii despre caderea parului si cum se poate inlatura

Ce putem face pentru a preveni caderea parului? Care sunt cauzele?

Sunt intrebari la care incercam deseori sa gasim un raspuns.

Firele de par trec prin trei etape: cresc, se mentin, involueaza si apoi cad.

In functie de tipul de fir de par aceste etape au lungimi diferite. Perioada de creste este de aprozimativ trei ani si apoi intra in faza de repaus timp de unul sau doi ani.

Parul  genelor si care este mult mai scurt,  creste circa 30 de zile si este in repaus timp de alte 105 zile inainte de a se desprinde si a cadea.

Aproximativ 90% dintre firele de par de pe cap sunt in faza de crestere, iar pierderea normala este de plus minus 100 de fire de par pe zi.

Desigur, la cresterea parului contribuie numerosi factori: precum ereditatea, factorii de mediu, metabolismul si impregnarea hormonala, carentele de vitamine si folosirea unor produse cosmetice neadecvate.

-Genetica si stresul

Alopecia poate fi o afectiune determinata genetic aparuta cand firele de par mature se transforma gradual in fire de par imature, raportul dintre cele doua tipuri fiind redus substantial.

-Carenta de vitamine

Deficienta de vitamine este o cauza des intalnita care determina caderea parului. Ea poate fi primara, aparuta ca urmare a administrarii insuficiente de nutrienti conform nevoilor organismului, sau secundara, cauzata de un deficit de absorbtie.

Vitaminele importante pentru sanatatea parului sunt A, B, C, D si E. Vitamina A, cunoscuta ca un puternic antioxidant, ajuta la mentinerea echilibrului sebo-secretor, atat deficitul, cat si excesul acestei vitamine putand fi implicate in pierderea parului.Un supliment complex si eficient recomandat este Miss Vitaal.

Din grupul vitaminelor B, patru tipuri sunt necesare unui par sanatos: B6, B7 (biotina), B8 (inositol) si B10 (acidul para-aminobenzoic). Dintre alimentele bogate in grupul vitaminelor B amintite, laptele si galbenusul de ou sunt cele mai reprezentative.

Vitamina C, are un rol important in producerea tirozinei, responsabila de troficitatea firului de par precum si numeroase beneficii pentru sanatatea pielii

Deficienta de vitamina D poate determina alopecie difuza, prin intreruperea ciclului de crestere a parului, in timp ce vitamina E contribuie la o nutritie locala corecta, pentru ca imbunatateste circulatia sanguina la nivelul scalpului. De asemenea, cauza caderii parului poate fi un nivel scazut de fier, sulf sau zinc.

-Cauze hormonale

-In sarcina

-Styling-ul si infrumusetarea

In ceea ce priveste utilizarea produselor de infrumusetare si igiena a parului, o influenta nefavorabila au in conditiile folosirii in exces; produsele expirate sau depozitate incorect, situatie in care isi pot schimba consistenta.

De un real folos pot fi vopselele naturale Henna care pe langa colorarea firului de par contribuie si la intarirea lui.

-Varsta e un factor

Varsta inaintata este un factor determinant in caderea parului, diminuarea nivelului de estogeni la menopauza fiind principala cauza.

-Schimbarea anotimpurilor

Temperaturile extreme sunt factori agresivi pentru integritatea parului. Solutia ideala pentru a-i preveni deteriorarea in aceste perioade consta in utilizarea unor masti imbogatite cu agenti umectanti, care umezesc firul de par.

Un remediu minune este Uleiul de cocos care hidrateaza piele si scalpul, trateaza firele deteriorate , parul avand un aspect sanatos si viguros.

-Dietele stricte

Atunci cand urmam o dieta drastica, fara o sustinere corecta, care priveaza organismul de nutrienti, oligoelemente si vitamine, aceasta influenteaza atat cu modificarea calitatii si aspectului parului, cat si cu pierderea firelor de par.

 

  Produsul a fost adaugat in cos