Produsul a fost adaugat in cos

  Diabetrix

  52.00 Lei

  • Disponibilitate: La comanda
  • Cantitate

  Acest produs iti va aduce 52 puncte de fidelitate.

  Producator: BioKraft

  Transport gratuit la comenzi mai mari de 250 lei
  Livrare oriunde in tara in 48 ore
  Transport gratuit la comenzi peste 100 lei in Timisoara

  Descriere

  Ingrediente:

  Ophiopogon Japonicus

  Ophiopogon japonicus, cunoscută şi ca iarba maimuţei, planta fântână, iarba Mondo, barba dragonului sau barba şarpelui este o specie de plantă care crește în China, Vietnam, India şi Japonia.

  În medicina tradițională chineză tuberculii de Ophipogon japonicus, cunoscuți sub denumirea de “mai men dong”, reprezintă planta cea mai importantă pentru combaterea deficienței de Yin. Conform cărții Materia Medica din medicina naturistă chineză, planta este dulceagă, un pic amară și un pic « rece », pătrunde în canalele inimii, plămânilor și stomacului și hrănește Yin-ul din stomac, splină, inimă și plămani, domolind focul interior și calmând iritabilitatea.

  Ophiopogon japonicus în lupta cu diabetul

  De-a lungul timpului, o serie de studii şi cercetări au demonstrat efectul anti-diabetic al extractului din diferitele părţi ale plantei:

  Un studiu numit “Efectul protectiv al polizaharidelor extrase din Ophiopogon japonicus pe şoarecii diabetici” efectuat de departamentul “Medicină şi ştiinţa vieţii” din cadrul Institutului de Inginerie glicobiologica din China a arătat că polizaharidele extrase din rădăcina de Ophiopogon japonicus au efect semnificativ în metabolismul lipidelor în sânge, activitate antioxidativă, precum şi efecte de protecţie a ficatului şi rinichilor faţă de efectele diabetului.

  De asemenea, analizele biochimice şi histopatologice au arătat că OJP1 (un polizaharid izolat din compoziţia plantei) atenuează daunele aduse de către diabet ficatului şi rinichilor.

  Un alt studiu al Universităţii de Ştiinţe Tehnologice Huazhong din China, numit “Polizaharidele din Ophiopogon japonicus în tratarea diabetului de tip 2” arată că extractele din această plantă scad rezistenţa la insulină, reduc vizibil glicemia şi îmbunătăţesc semnificativ toleranţa zahărului în diabetul de tip 2.

  Un studiul al Colegiului Medical Wenzhou din China demonstrează, de asemenea, proprietăţile antioxidative şi antidiabetice ale plantei. Experimentele farmaceutice au arătat că OJP1 reduce nivelul glicemiei, sporeşte secreţia de insulină şi remediază distrugerea insulelor beta-pancreatice (Langerhans) la şoarecii cu diabet indus.

  Un studiu mai complex, numit “MDG-1 – un polizaharid din Ophiopogon japonicus exercită efecte hipoglicemice pe calea PI3K/Akt pe şoareci cu diabet indus”, efectuat de către Universitatea de Medicină Tradiţională Chineză din Shanghai, Centrul de Cercetare Inginerească a Tehnologiei Preparării MTC din cadrul Universităţii Shanghai din Pudong precum şi Spitalul Shuguang din cadrul aceleeaşi Universităţi, a demonstrat că MDG-1, un polizaharid din Ophiopogon japonicus, a redus glicemia, hiperinsulinemia şi hiperlipemia la şoarecii cu diabet indus.

  Testul de toleranţă la glucoză orală şi alte teste cu insulină au arătat că după tratamentul cu MDG-1 nivelul rezistenţei la insulină a scăzut. Concluzia în urma studiului a făcut referire la activitatea anti-diabetică remarcabilă dezvoltată de MDG-1 extras din Ophiopogon japonicus, care reprezintă un compus antidiabetic promiţător în viitorul tratării diabetului de tip 2.
  Rehmannia Chinensis

  Rehmannia chinensis, cunoscută şi sub nume ca digitalis glutinosa, di huang, rehmannia glutinosa sau go-shajinki-gan, este o plantă medicinală folosită cu preponderenţă în medicina tradiţională chineză unde este considerată una dintre “cele 50 de ierburi fundamentale”.

  Rădăcina este principala parte din plantă şi poate fi folosită în mai multe moduri. Aceasta are proprietăţi antibacteriene, antiseptice, diuretice, febrifuge, hemostatice, hipoglicemice şi tonice.

  Rehmannia chinensis a fost utilizată pentru tratarea artritei reumatoide, astmului, urticariei şi nefritei cronice în studiile cercetătorilor chinezi. De asemenea, aceasta a mai fost folosită şi pentru prevenirea efectelor negative ale medicamentelor corticosteroide.

  Au fost dovedite şi rezultate pozitive în tratarea anemiei aplastice. Rehmannia chinensis atenuează efectele adverse ale agenţilor chimioterapeutici şi medicamentelor administrate contra HIV-ului, vindecă eczema obturată (piele uscată), calmează durerea la nivelul plămânilor sau provocată de cancerul de oase.

  Efectele anti-diabetice

  Câteva studii au arătat mecanismele de acţiune ale extractelor apoase sau de methanol din Rehmannia chinensis având ca efect scăderea nivelului glucozei-6-fosfataza şi activitatea fructokinazei, stimulând creşterea conţinutului hepatic de gligogen şi secreţiei de insulină la nivelul pancreasului, reducând totodată rezistenţa la insulină. În plus, s-a constatat ca rădăcina ameliorează diabetul de tip 2 cu hiperlipemie (colesterol ridicat).

  Printre aceste studii se enumeră:

  Rădăcina de Rhemannia: în Monografiile WHO pe plante medicinal selecţionate. Vol 3. Geneva, Elveţia: Organizaţia Mondială a Sănătății; 2007

  Zhang RX, Li MX, Jia ZP. Rehmannia glutinosa: revizuire botanică, chimică şi farmacologică. J. Ethnopharmacol . 2008

  Miura T, Kako M, Ishihara E. Efectele antidiabetice ale R. Glutinosa pe şoarecii KK-ay. Planta Med . 199 Waisundara VY, Huang M, Hsu A, Huang D, Tan BK. Caracterizarea efectelor antidiabetice şi antioxidante ale rehmannia glutinosa pe şoarecii diabetici. Am. J. Chin. Med. 2008

  Zhang R, Zhou J., Jia Z, Zhang Y, Gu G. Efectele hipoglicemice ale Rehmannia glutinosa oligosaccharide pe şoarecii cu diabet indus şi hiperglicemie şi mecanismele sale. J. Ethnopharmacol. 2004
  Coix Lachryma-Jobi

  Coix lachryma-jobi este o plantă ierboasă care poate creşte în înălţime până la 2,5 metri şi este prezentă în general în zonele asiatice, cu preponderenţă în China, Japonia, India, Indonezia şi Filipine. Această plantă a fost folosită în medicina tradiţională chineză încă din cele mai vechi timpuri. Extractul de acetonă din carena plantei a fost demonstrată ca deţinând proprietăţi antimutagenice puternice. Au fost dezvoltate numeroase studii vizând efectele constituenţilor găsiţi în compoziţia acestei plante, rezultatele fiind promiţătoare pentru industria farmaceutică şi cea a suplimentelor naturale.

  Cunoscută şi sub numele de adlay, coix sau lacrima lui job, Coix lachryma-jobi este o plantă ce aparţine familiei poaceelor, cu urmatoarele efecte:

  Efecte hipoglicemice

  Fracţiunea cloroformica, respective compuşii Beta-sisterol şi Stigmasterol din etanolul extras din seminţele plantei au redus semnificativ glicemia şoarecilor cu hiperglicemie indusă supuşi la teste, asemeni enzimelor gluconeogenice.

  Un proiect pilot, numit “Efectul hipoglicemic al plantelor din Mexic ca antidiabetice “, desfăşurat printr-o activitate monitorizată de către Roman Ramos R., Alarcon-Aguilar F., Lara-Lemus A şi Flores Saenz JL în 1992, a confirmat că extractul din Coix lachryma-jobi are efecte hipoglicemice. Ei au observat că seminţele decojite ale acestei plante pot reduce nivelul glicemiei la şoarecii diabetici.

  Efecte de reducere şi reglare a colesterolului

  Studiile extractului polifenolic din Coix lachryma-jobi asupra şoarecilor cu colesterol ridicat au arătat o reducere efectivă a colesterolului şi a nivelului stresului oxidativ.

  Efecte asupra metabolismului lipidelor (Un factor cheie în lupta cu diabetul)

  Un studiu numit “Efectele lachryma-coix în plasmă, ficat şi componentele lipidice din fecale la şoarecii cu cholesterol ridicat indus” efectuat de Park Y, Suzuki H., Lee YS, Hayakawa S. şi Wada S., în 1988, studiază efectele plantei la metabolismul lipidelor la şoareci. Acest studiu a relevat acţiunea inhibitoare asupra sintezei colesterolului la nivelul ficatului, un efect ce facilitează excreţia de trigliceride la nivel biliar şi o acţiune acceleratorie asupra sintezei fosfolipidelor în ficat.

  De asemenea, Kim SO, în studiul din 2007 numit “Efectele extractului din seminţe de adlay pe şoareci obezi cu dietă grasă ridicată”, a ajuns la concluzia că extractul din seminţele de Lachryma jobi-coix (var. ma yeun) poate controla şi/sau regla expresia de leptină şi a factorilor de necroză tumorală şi reduce greutatea, apetitul, masa ţesutului adipos şi hiperlipidemia la şoarecii obezi. Leptina joacă un rol important în reglarea aportulului și cheltuielilor energetice, inclusiv apetitul și metabolismul și reglează rezervele de țesut adipos din organism.

  Ulterior, acelaşi Kim SO, prin studiul “Extractul din seminţele de adlay (Coix lachryma-jobi) dezvoltă efecte anti-obezitate prin modularea neuroendocrină”, în 2007, a descoperit că extractul din seminţele plantei dezvoltă activitatea antiobezității prin reglarea activităţii neuroendocrinei la nivelul creierului.

  Huang BW, Chiang MT, YAO HT şi Chiang W, în Studiul “Efectul uleiului de adlay asupra lipidelor plasmatice, insulinei şi leptinei la şoareci”, au descoperit că extractul din această plantă scade nivelul colesterolului LDL (lipoproteinele de densitate scăzută cunoscute şi sub numele de “colesterolul rău”).

  Efecte în cadrul afecţiunilor gastrointestinale

  Coix lachryma-jobi este utilizată în tratamentul afecţiunilor gastrointestinale comune, incluzând aici diareea şi dizenteria. Seminţele sunt partea cea mai des utilizată din plantă. Acestea sunt recomandate pentru enterită şi diaree persistent la copii. Este de asemenea utilizată în tratamentul infestării cu viermi intestinali.

  Efecte în cadrul afecţiunilor sistemului respirator

  Seminţele plantei sunt un remediu pentru diverse probleme pulmonare printre care: bronşită, pleurezie (apă la plămâni), pneumonie, abces pulmonar și hidropizie pulmonară.

  Efecte antitumorale

  Compuşii izolaţi din conţinutul plantei au demonstrat activitate antitumorală atribuită fracţiunii acidice compusă din patru acizi graşi esenţiali: oalmitic, stearic, oleic şi linoleic.
  Pueraria Thunbergiana

  Pueraria thunbergiana este o specie de plantă din familia Fabacae-lor. Este cunoscută popular şi sub numele de kudzu sau “Rădăcina săgeată japoneză”. Numele său provine de la numele plantei folosit în Japonia, kudzu.

  Pueraria thunbergiana conţine un număr mare de izoflavonoizi folositori, 60% din cantitatea acestora fiind puerarin. Efectele cele mai cunoscute ale puerarin-ului sunt scăderea glicemiei şi atenuarea polidipsiei (senzaţia puternică de sete). Efectele miraculoase ale plantei Pueraria thunbergiana sunt datorate şi unui alt izoflavonoid aflat în compoziţia acesteia, numit dadzein, un agent antiinflamator şi antimicrobian puternic.

  În medicina tradiţională chineză, unde este cunoscută sub numele de „ge gen”, Pueraria thunbergiana este considerată una dintre “cele 50 de ierburi fundamentale”. Pueraria thunbergiana a fost folosită la început pentru tratarea alcoolismului având și efect detoxifiant pentru ficat.

  Rădăcina de Pueraria thunbergiana este recomandată de obicei pentru atenuarea manifestării clinice a disfuncţiei urechii interne precum şi în alte situaţii clinice, inclusiv febra, disfuncţii gastro-intestinale, probleme ale pielii, migrene şi un nivel ridicat al colesterolului.

  De asemenea, Pueraria thunbergiana este folosită şi pentru disfuncţii ale sistemului circulator, precum hipertensiune arterială, aritmie (bătăi neregulate ale inimii), dureri la nivelul cutiei toracice (dureri în piept) dar şi pentru probleme ale sistemului respirator, amintind aici infecţiile sinusurilor, simplele răceli sau gripa.

  Pe lângă efectele sale cele mai cunoscute în lupta cu diabetul, kudzu mai este folosit şi pentru a reduce simptomele menopauzei, durerile musculare, dizenteria, gastrita, diareea şi migrenele.

  STUDII

  Studiile în afecţiunile cardiovasculare au demonstrat efectele benefice ale rădăcinii de Pueraria thunbergiana, care deţine proprietăţi anti-diabetice şi hipolipemiante (scade nivelul lipidelor).

  Compuşii naturali ce apar în compoziţia izoflavonoidului au fost folosiţi întotdeauna pentru a trata problemele legate de nivelul lipidelor. Un studiu pilot recent a demonstrat efectele puerarinului în organism şi abilitatea acestuia în a modifica modul de captare a alcoolului de către acesta.

  Un studiu al Departamentului de cardiologie al Spitalului Popular din cadrul Universităţii Wuhan din China, numit “Puerarinul atenuează nivelul ridicat de glucoză şi proliferarea celulelor tesutului muscular neted induse de diabet”, arată că stresul oxidativ duce la dezvoltarea unor complicaţii diabetice vasculare. Scopul acestui studiu a fost determinarea eficienţei şi a mecanismului de funcţionare al puerarinului în atenuarea proliferării celulelor ţesutului muscular neted indusă pe fondul nivelului ridicat al glucozei. Rezultatele au confirmat faptul că puerarinul are un aport substanţial în atenuarea factorilor diabetici negativi mai sus amintiţi. (Paragraf preluat din studiu)

  Un alt studiu efectuat de către Departamentul de Farmacie din cadrul celui de-al treilea spital afiliat Universităţii Medicale din provincia chineză Guangxi specifică: “Diabetul este o afecţiune cronică caracterizată prin disfuncţii metabolice în ţesuturile specifice. Studiul prezent a fost gândit pentru a analiza potenţialele beneficii ale puerarinului în efectele hipoglicemice şi hipolipemice asupra şoarecilor diabetici.(…) Rezultatele oferite de acest studiu arată că glicemia a fost redusă semnificativ în urma administrării puerarinului, în timp ce concentraţia insulinei serice a crescut. Mai mult, puerarinul a contribuit la îmbunătăţirea condiţiilor dislipidemiei.(…) Aceste noi descoperiri demonstrează că puerarinul exercită rolurile hipoglicemice şi hipolipemice, ceea ce înseamnă că activitatea sa antidiabetică este asociată cu creşterea expresiei de insulină şi menţinerea homeostazei metabolice.” (Paragrafe preluate din studiu)
  Afinele - Insulina Vegetala

  Produse similare

  Lasa un comentariu

    Produsul a fost adaugat in cos